La mobilitat ha democratitzat l’accés de les pimes a la tecnologia

12 juny 2013
Comments: 1
12 juny 2013, Comments: 1

El Consell de CIOs de Catalunya (CIOs.cat) reflexiona a Foment sobre el paper del director de les TIC en un món digital

L’actual crisi econòmica està motivant que les empreses inverteixin, cada vegada més, en sistemes que permetin guanyar competitivitat. En aquest sentit, totes les solucions de mobilitat, connectivitat icloud computing permeten a les pimes accedir a les tecnologies que les facin més competitives amb un cost assumible. És per això que, el president del Consell CIOs de Catalunya i Vicedegà de CIOs i Funció Directiva del COEINFToni Velamazán, ha assegurat que la mobilitat “ha democratitzat l’accés de les pimes a la tecnologia”, en el marc d’una jornada celebrada a la seu de Foment del Treball.

La jornada, sota el títol “El Rol del Director de Tecnologies de la informació en un món digital” ha servit per debatre sobre el paper del CIOs en l’estructura empresarial i defensar la seva rellevància en l’estratègia empresarial. En aquest sentit, el paper del CIO és clau per dissenyar i implementar projectes substancials de millora per al negoci a través de la innovació i l’optimització dels processos de gestió.

La sessió ha comptat amb l’obertura del director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat i membre del Consell Assessor del COEINFCarles Flamerich, i del secretari general de Foment, Joan Pujol. Acte seguit, Toni Velamazán ha presentat del Consell CIO’s -que compta amb uns mesos d’existència-, els seus objectius i el repte professional per adaptar-se al nou món digital (Big Data, Seguretat Informàtica, Mobilitat, Cloud Computing).

Per la seva banda, el CIO del Grup Damm, Luis Miguel Martín, ha explicat la millora en la productivitat de la seva companyia gràcies a les aplicacions de mobilitat. Acte seguit, ha tingut lloc una taula rodona per “Desmitificar tendències tecnològiques”, a càrrec del CIO del IESE, Josep Coderch; el president d’ISACA i expert en seguretat Informàtica, Joaquim Altafaja; i la CIO de Manpower, Natacha Rodríguez, CIO Manpower. La taula l’ha moderada Mingo Olmos, degà del Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya.

La cloenda de la jornada a anat a càrrec de Ginés Alarcón, director de la Mobile World Capital i membre del Consell Assessor del COEINF; i Antonio Sáenz, director del departament d’Innovació de Foment del Treball.

Font: Foment

One response on “La mobilitat ha democratitzat l’accés de les pimes a la tecnologia

  1. […] El Consell de CIOs de Catalunya (CIOs.cat) reflexiona a Foment sobre el paper del director de les TIC en un món digital. Veure notícía anterior. […]

Deixa un comentari

%d bloggers like this: