La CIO and Technology Executive Agenda for Catalonia de Gartner pronostica un 2022 molt positiu per al sector

4 febrer 2022
Comments: 0
Category: CIOs.cat
4 febrer 2022, Comments: 0

Per segon any consecutiu, i gràcies a l’acord establert amb CIOs.cat, l’informe de la consultora internacional aborda la situació específica al nostre país amb la participació de 49 CIOs d’arreu de Catalunya

Una cinquantena de membres del Consell de CIOs de Catalunya participaven dimarts a la presentació virtual i exclusiva de l’informe on la consultora internacional Gartner aborda els reptes i desafiaments dels CIOs del nostre país. I és que, un any més, la “CIO and Technology Executive Agenda for Catalonia de Gartner analitza específicament la situació a Catalunya, fent una comparativa amb les tendències de la professió a nivell internacional.

L’acte -presentat i moderat per Fabrizio Magnani, Executive Parter de Gartner- arrencava amb les paraules de benvinguda del president de CIOs.cat, Luis Miguel Martin Montes, i de Jordi Escalé, Executive Partner de Gartner, que van fer una valoració altament positiva de la col·laboració entre ambdues entitats. I és que percentualment la participació dels membres de CIOs.cat en aquesta enquesta situa Catalunya com a segon territori en el rànquing de respostes (juntament amb el Regne Unit) i només superat pels Estats Units.

Tot seguit, prenia la paraula el secretari de Polítiques Digitals de la Generalitat, David Ferrer, qui va demanar la complicitat de CIOs.cat per fer front a un dels grans reptes que ha d’afrontar el sector tecnològic a casa nostra: el dèficit de talent. “L’exigència sobre les solucions TIC ha crescut i cal un sector fort i talent per donar-hi resposta. Com a Govern tenim el repte de captar i retenir talent”, afirmava.

A continuació, arribava el torn de Daniel Sánchez Reina, l’analista de Gartner encarregat de desgranar les principals conclusions de l’informe, que aquest any se centra en un concepte: la “Business Composability”, factor que contribueix a que -segons l’enquesta- els CIO i altres executius tecnològics estiguin més preparats per afrontar el període de volatilitat i incertesa que vivim des de 2020. I és que la COVID 19, el malestar social, el canvi climàtic i l’economia canviant han afectat significativament la capacitat de planificació de les empreses. Tot i així, Sánchez es mostrava optimista respecte al futur del sector a Catalunya: “Les inversions han crescut, Barcelona sempre se situa entre els cinc primers startup hubs de la UE, som un pol d’atracció per a la inversió estrangera i la nova llei d’startups hi contribuirà favorablement. Siguem, doncs, optimistes”, assegurava.

A continuació arribava el torn de Catalina Grimalt, vicepresidenta segona de CIOs.cat i encarregada de presentar els resultats de l’enquesta sobre Ciberseguretat i Teletreball, realitzada internament entre els membres del Consell de CIOs de Catalunya a finals de l’any passat (més informació).

>>Consulteu la “CIO and Technology Executive Agenda for Catalonia

Deixa un comentari