Els directors d’informàtica fan un pas endavant per a l’impuls econòmic

2 desembre 2012
Comments: 1
2 desembre 2012, Comments: 1

La 1era Sessió plenària del Consell de CIOs de Catalunya (CIOs.cat) va incloure la taula rodona anomenada CIOs i CEOs”, moderada per Josep M. Vilà, Director General de UPC Alumni i membre del Consell Assessor del COEINF, amb la presència de Xavier Pujol, Conseller Delegat de Ficosa, Albert Pelach, Director General d’Enciclopèdia Catalana, Jordi Castells, CIO de Miguel Torres i Francesc Muñoz, CIO de Cuatrecasas.

En el debat es van tractar temes com que demanen el CEOs als CIOs? reduir costos i ajudar a incrementar la productivitat de la empresa, de forma alineada amb l’estratègia de la companyia.

Xavier Pujol va reptar als CIOs a que siguin més directius si volen participar en el comitè de direcció, encara que reconeix que hi ha una tendència a veure la funció TIC des del punt de vista financer i no estratègic, i això és una assignatura pendent.

Jordi Castells va comentar que “evidentment el CIO es una funció directiva, i que s’assumeix aquest lideratge o el CIO desapareix o fa la seva funció un altre”.Francesc Muñoz va afegir que “cal que el CIO participi en la definició de l’estratègia, perquè tot projecte acaba implicant processos, persones i sistemes”.

Com a conclusió tots varem coincidir en la capacitat transversal del CIO per participar com directius innovadors necessaris per marcar la diferència en un mercat tremendament competitiu i complex com l’actual, i que les capacitats principals del CIO ha de ser integrador, comunicador i líder, amb focus en el negoci, conèixer perfectament l’organització, és a dir, el que si li demana a un directiu.

One response on “Els directors d’informàtica fan un pas endavant per a l’impuls econòmic

  1. Antoni M. Oliva ha dit:

    Estic molt preocupat per a poder donar oportunitats als joves que estan estudiant per incorporar-se al mon laboral i no deixar-ho tot a l’empreneduria. M’agradaria saber quines propostes tenen els CIO’s per ajudar als joves “tecnològics·” a incorporar-se al mon del treball, com per exemple arribar a un acord per fer extensiu a totes les empreses les pràctiques d’estudiants d’informàtica o telecos , o inclus FP’s.
    Tambè cal ser conscients que els darrers anys s’han incorporat molts pocs “júniors” a les empreses, i que quan la situació millori, no tindrem persones formades i aquest fet ens impedira el creixement.

    Moltes Gràcies

Deixa un comentari

%d bloggers like this: