Els CIOs, la Ciberseguretat i el Teletreball

11 febrer 2022
Comments: 1
Category: CIOs.cat
11 febrer 2022, Comments: 1

Principals conclusions de l’enquesta adreçada als membres del Consell de CIOs de Catalunya 

A finals de 2021, el Consell de CIOs de Catalunya posava en marxa una enquesta adreçada als CIOs de les principals empreses del país per conèixer el seu posicionament respecte a temes tan a l’ordre del dia com són el Teletreball i la Ciberseguretat. 

Entre les dades més interessants que es poden extreure de les respostes obtingudes, destaca el fet que fins al 83% dels CIOs consideren que les seves empreses estan “bé o molt bé” en termes de Ciberseguretat.

Quant a la despesa anual de les empreses en aquest àmbit,  el 42% dels CIOs asseguren que és superior als 100.000 euros anuals, i un 57% tenen com a mínim una persona dedicada a la Ciberseguretat.

Els CIOS enquestats coincideixen en què els principals reptes amb els que s’han d’enfrontar tenen a veure amb la necessària conscienciació de la importància d’una bona gestió de la Ciberseguretat (tant del comitè de direcció, com dels empleats) i en la dificultat de trobar talent (tant per incorporar a les seves empreses, com a les empreses de serveis). 

Pel que fa al Teletreball, segons les dades obtingudes,  abans de la pandèmia només un 10% de les empreses duien a terme treball a distància o treball flexible, mentre que ara més del 60% l’han institucionalitzat. 

En la seva majoria, els CIOs defensen un model de treball flexible com a eina de motivació, atracció de talent i conciliació, i veuen que el seu rol pot servir per impulsar-hi bones pràctiques. 

One response on “Els CIOs, la Ciberseguretat i el Teletreball

  1. […] A continuació arribava el torn de Catalina Grimalt, vicepresidenta segona de CIOs.cat i encarregada de presentar els resultats de l’enquesta sobre Ciberseguretat i Teletreball, realitzada internament entre els membres del Consell de CIOs de Catalunya a finals de l’any passat (més informació). […]

Deixa un comentari

%d bloggers like this: