Consell de CIOs 2014

12 octubre 2014
Comments: 0
12 octubre 2014, Comments: 0

El passat 30 de setembre, va tenir lloc al campus nord de l’IESE, el quart Consell de CIOs de Catalunya, CIOS.cat.

Va comptar amb una gran participació de CIOs representant algunes de les principals empreses del país i amb un interessant programa que es va desenvolupar durant el matí acabant la sessió amb un dinar al restaurant de la mateixa escola de negocis.

L’obertura la va fer en Jordi Puigneró, Director General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, qui va destacar la importància de les tecnologies a les empreses i la societat en general i l’explosió que aquestes tindran en un proper futur.

En Toni Velamazán, Ex CIO de Danone i President sortint del Consell va fer un balanç d’aquests darrers anys d’activitats, des del 2011, inicis, consells celebrats, col·laboracions amb diferents organitzacions, estudi de competències, la participació en La Nit i lliurement del premi Alan Turing al millor CIO dels anys 2013 i 2014, la participació en les reunions anuals de Euro CIOs i el primer número del ButlleTIC. Per acabar va fer una ràpida visió sobre la feina pendent, que es molta, però molt reptadora:

  • Renovació profunda de la Junta
  • Consolidació i apertura del Consell
  • Consolidació ButlleTIC, publicació trimestral
  • Encaix de CIOS.cat a l’organització EURO CIOS

A continuació, Mary Mesaglio, VP CIO Research Gartner va fer una interessant xerrada sobre Innovació Bimodal IT, donant una visió nova sobre com abordar els projectes d’innovació digital, modus2, respecte a la forma clàssica de desenvolupar, modus 1. Fent una analogia amb l’atletisme i en referència a l’equip de sistemes, els maratonians han d’evolucionar cap a esprinters.

Josep Valor, Professor de sistemes d’informació IESE va fer una xerrada sobre el impacte en el rol i la feina del CIO dels nous paradigmes tant mencionats darrerament, mobilitat, cloud, big data, etc.

La sessió va acabar amb una petita presentació sobre la renovació de la Junta, per part de la Catalina Grimalt, CIO del Port de Barcelona i en Toni Velamazán. Varen informar sobre els canvis que s’han produït a la Junta actual. La incorporació a la Junta de l’Arantxa Martínez, CIO de DABA Nespresso. Els vocals Josep Coderch CIO de l’IESE i Jordi Castells, CIO de Bodegues Torres deixaran de formar part de la Junta, enJordi progressivament fins que algú altre s’incorpori i la Catalina Grimalt és la nova Presidenta del Consell en substitució d’en Toni Velamazán que roman a la Junta com vocal.

La cloenda del Consell va anar a càrrec d’en Mingo Olmos, degà del COEINF qui va ressaltar el fet de la consolidació del Consell de CIOS de Catalunya. La importància que ha tingut, que te i que tindrà en un futur proper i l’estreta col·laboració que sempre ha tingut el COEINF i l’oferiment del mateix degà en continuar amb aquesta mateixa línia.

Deixa un comentari