Comparativa de l'agenda TI dels CIOs a Catalunya i al món amb Gartner

2 desembre 2015
Comments: 0
Category: CIOs.cat
2 desembre 2015, Comments: 0

El passat 26 de novembre, es va celebrar una nova sessió plenària del Consell de CIOs de Catalunya (CIOs.cat) a l’Hotel Catalonia Diagonal Centro amb la col·laboració del Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica (COEINF) i Gartner, empresa consultora i d’investigació de les tecnologies de la informació.

CIOs Gartner

La benvinguda a càrrec de Francesc Muñoz, Vicepresident de CIOs.cat i CIO de Cuatrecasas, Gonçalves Pereira, va anunciar que per primera vegada l’enquesta anual que fa Gartner amb uns 3.000 d’arreu del món, ha inclòs en el seu estudi la situació particular de Catalunya gràcies a la col·laboració amb CIOs.cat.

La presentació dels resultats a càrrec de José Maria De Santiago – Regional Vice President & Executive Partner i Fabrizio Magnani Executive Partner de Gartner han mostrat tant resultats homogenis com també diferències en alguns aspectes de la gestió de les TIC, per exemple:

  • Entre el 16% i 20% de les vendes per mitjans digitals actualment amb un creixement al 35% – 37% en el propers 5 anys. Igualment, en sector públic el 42% – 43% dels processo són digitals, i 77%-79% en el propers 5 anys.
  • Que la transformació digital canviarà competitivitat de l’empresa/organització ho considera prioritari un 54% dels i les CIOs de Catalunya respecte a un 20% global.
  • L’oportunitat tecnològica de prioritat 1 és BI/Analytics tant a Catalunya com globalment, seguit de transformació digital i mobilitat.
  • La ciberseguretat prioritat 7 a nivell global no està present entre les no està entre les 10 principals prioritats dels i les CIOs de Catalunya.
  • A nivell de despesa IT creix globalment un 2,2%, el mateix increment que a Catalunya superior a la mitjana Europea amb un 1,5%, però molt inferior a la regió APAC amb un 4,1%

Un dels grans reptes que tenen les empreses/organitzacions és la captació de talent, 2 de cada 3 CIOs consideren que l’escassetat de talent està assolint proporcions de crisi, destacant els àmbits d’information analytics, coneixement del negoci i seguretat. A Catalunya també es valora fortament aquest factor amb competències soft.

Catalina Grimalt, Presidenta de CIOs.cat i CIO del Port de Barcelona, va fer la cloenda de la sessió agraint la participació de tots els participants valorant molt positivament la dinàmica de treball posterior a la presentació dels resultats on els CIOs vàrem compartir les nostres millors practiques en àmbits tant complexes com la gestió del talent.

Veure fotos de la sessió plenària.

Deixa un comentari