CIOs, informàtics i fibers, reunits de nou a la 18a Festibity

22 octubre 2021
Comments: 0
Category: CIOs.cat
22 octubre 2021, Comments: 0

Més de tres-centes cinquanta  persones, entre les quals reconegudes autoritats, experts, CIOs, informàtics i fibers, assistien ahir al vespre a la gran festa de les TIC a Catalunya, la Festibity, que tenia lloc al Pavelló de l’Estació del Nord de Barcelona i que també es podia seguir en directe per Fibracat TV.

La 18a Festibity s’ha fet esperar a causa de la crisi pandèmica. Una crisi que ha demostrat que el sector de les TIC és més actiu que mai i que ha posat en valor com són d’estratègiques les tecnologies de la informació en tots els sectors.  No hi ha dubte que ens trobem en una revolució digital imparable que ens conduirà a noves realitats. Sota el lema nextREALITY, l’edició d’enguany es dedicava a reflexionar sobre allò que ens ve, sobre el paper i l’impacte que la tecnologia.

La Festibity començava a les 18.30h amb una copa de benvinguda que anava seguida de l’acte principal presentat per la periodista Xantal Llavina. El ponent principal era Neil Harbisson, primer cíborg de la història. Neil Harbisson va aconseguir vèncer l’acromatòpsia (malaltia que només et permet veure el blanc, el negre i el gris) gràcies a una antena que forma part del seu cos, co-creada per ell mateix, i que li permet “escoltar els colors”. Amb 21 anys va ser la primera persona del món reconeguda com a cíborg i el 2010 va crear la Cyborg Foundation, una plataforma internacional per ajudar els humans a convertir-se en cíborgs. Harbisson també és un músic que s’expressa artísticament a partir d’un nou sentit creat per la unió permanent entre el seu cervell i la cibernètica.

A l’esdeveniment també intervenien  Josep Fernàndez, degà de la Facultat d’Informàtica de Barcelona i Benito Cerrillo, president de FIB Alumni i membre de CIOS.cat. La cloenda anava a càrrec de l’Hble. Sr. Jordi Puigneró, vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori.

Les Mencions de la Festibity

Any rere any, la FIB i la seva associació d’antics alumnes, FIB Alumni, saben com d’important és reconèixer la tasca de les persones i empreses que s’han distingit en l’àmbit de les tecnologies de la informació, defensant uns valors i maneres de fer en sintonia amb els objectius de FIB Alumni i de la FIB.

Enguany la guanyadora de la Menció Honorífica ha estat la Marta Continente. Experta en smart cities, una apassionada d’internet, la innovació i la creativitat, Marta Continente va ser responsable d’iniciatives pioneres per millorar l’administració electrònica.  La Internet administrativa orientada al ciutadà no s’entendria a Catalunya sense la seva contribució. La Menció ha estat lliurada pel conseller Jordi Puigneró.

La sra. Montserrat Pardàs, vicerrectora de Política Acadèmia de la UPC, i Ivan González, director de Marketing i Comunicació de Seidor, han estat els encarregats de lliurar la Menció a la Iniciativa TIC a la Plataforma d’Expert.ai. Es tracta d’una plataforma d’intel·ligència artificial que recopila coneixements i dades rellevants i a partir d’aquí automatitza de manera intel·ligent els processos de negoci, però, orientat a prendre decisions amb un sistema de comprensió similar al dels humans.

El projecte T-Mercabarna Solidària de T-Systems i Mercabarna,  un Marketplace digital que es va desenvolupar en menys de 24 hores en els moments més crítics de la pandèmia per tal d’aportar aliments a les persones que més ho necessitaven, s’ha emportat la Menció SolidàriaMichael Donaldson, Comissionat d’Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern de l’Ajuntament de Barcelona i Paloma Herranz, Sales Manager d’IPM, han entregat el premi.

En aquesta edició s’han entregat dues mencions FIB  a dos ex-degans, Antoni Olivé i Antoni Giró.  Jubilat recentment com a catedràtic emèrit a la UPC, Antoni Olivé ha estat professor, investigador, escriptor de novel·les, doctor, degà, vicedegà, director, pèrit, ponent… El degà de la FIB Josep Fernàndez i la directora general de Catalunya d’Inetum, Susana Prado, han estat els encarregats d’entregar el premi. Per la seva banda, Antoni Giró també ha tocat moltes tecles. A nivell de docència, de recerca o de gestió, i ha participat en molts projectes, tan catalans, estatals com internacionals. Entre un currículum més que extens, en destacaríem la seva capacitat per hibridar les ciències físiques i la informàtica. Josep Casanovas, ex-degà i una dels pares de la Festibity, i Ricard Leal, Account Executive de Salesforce, han entregat el premi.

Finalment s’ha premiat Amalfi Analytics amb la Menció Fiberemprenedors, que cada any s’atorga a empreses rellevants impulsades per Fibers que hagin impulsat algun projecte empresarial de rellevància. El premi ha estat entregat per Benito Cerrillo, president de FIB Alumni, i David Mañas, Director Cloud Infraestructure & Security de T-System. Aquesta iniciativa neix amb la missió d’ajudar a fer els sistemes de salut més eficients, sostenibles i equitatius. Vol canviar, usant les dades que els sistemes ja tenen, la manera com es gestionen els recursos sanitaris, que sempre són insuficients, millorant al mateix temps l’atenció que reben els pacients.

Deixa un comentari